Start Omhoog Inhoudsopgave Links

Archief

Archief Oeverzwaluwen

 

...naar de inhoudsopgave...

 


Oude actualiteiten ...


Op Eindhovens Dagblad TV   (februari 2007/2008)
Na afloop van het ijssculpturenfestival, in 2007 op het Stadhuisplein/in 2008 op het Fens-terrein in Eindhoven, is alle sneeuw en ijs door onze Jan met de Ahlmann naar buiten gereden. ED TV maakte opnamen, die te zien zijn op hun website:
klik HIER om het filmpje te bekijken.

ijs_404682h.jpg (17828 bytes)

Recordzomer   (juli/september 2006)
En dan hebben ze het over een hittegolf en tropische temperaturen... Met op woensdag 19 juli 2006 bij Weeronline  een kaartje, zoals we dat maar zelden zien: temperatuur 36░C.

JCB Robot 150   (juni/maart 2006)
Sinds enige tijd hebben we een zogenaamde schranklader (wat ze soms ook 'Bobcat' noemen, maar wij hebben toch Úcht een JCB) voor het grote werk op kleinere plaatsen. Voorzien van bak, palletvork of rolbezem met opvangbak.

Voorjaarswerk   (maart/mei 2005)
De natuur verandert weer met de dag. In de landbouw is de tijd van het zaaien volop aan de gang. Na de suikerbieten volgt de ma´s en we zijn u graag behulpzaam bij de keuze van het juiste ras.

Een nieuw jaar   (januari/februari 2005)
Benieuwd wat 2005 gaat brengen...

Tarieven en brandstofprijzen   (oktober/november 2004)
Ook wij ontkomen er soms niet aan onze tarieven te verhogen. Neem nou alleen al de prijsontwikkeling van 'rode diesel'. In ÚÚn jaar tijd (sinds eind september 2003) is de literprijs nu ruim een derde duurder geworden!

Rotorzeefbak   (september/november 2004)
Een echt nieuwtje voor het reinigen van grond en puin. Gemonteerd aan onze hydraulische graafmachine wordt een flinke capaciteit behaald, met zeven van 30 of 50 mm naar keuze. Veelzijdig inzetbaar (ook als er weinig ruimte is) en een grote besparing op transport- en stortkosten.

Oeverzwaluwen   (april/september 2004)
Ook dit jaar zijn de oeverzwaluwen weer neergestreken op ons terrein in Waalre. We zijn er trots op en daarom geven we ze ˇˇk een plaatsje op deze website. Klik naar 'Onze' kolonie.

WK fietscross in Valkenswaard   (april/juli 2004)
In juli wordt het wereldkampioenschap fietscross verreden op de baan van onze plaatselijke club Lion d'Or. Daarmee is door de organisatie een evenement van wereldformaat naar Valkenswaard gehaald. We wensen bestuur en medewerkers veel succes toe met alle voorbereidingen en de wedstrijden. Meer informatie over de Grand Prix BMX 2004 via onze 'Links'. Van harte aanbevolen!

Keuze ma´sras   (maart/april 2004)
Eind april/begin mei wordt er weer volop ma´s gezaaid. Bij uw keuze kunt u gebruik maken van de rassenbulletins van het PPO-AGV (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving - Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente) te Wageningen. Maar in de praktijk hebben ook andere rassen zich in onze regio bewezen. Voor advies en bestelling van ma´szaad kunt u bij ons terecht!

Voor particulieren   (januari/februari 2004)
Wist u, dat we ˇˇk voor particulieren werken. Voor al uw grondwerk voor bouw of renovatie, aan- en afvoer van puin of zand, spitten van tuin of paardrijbak, rooien van struiken of bomen ... van A tot Z. We helpen u graag met raad en daad.

Alweer een jaar voorbij...   (december 2003)
Met dank voor alle goede samenwerking in het afgelopen jaar, wensen wij u prettige feestdagen toe en een gezond 2004.

Bietenoogst   (oktober 2003)
Bieten rooien doen we in twee fasen, om u tarra en kosten te besparen. Laat ons horen wanneer uw suikerbieten geleverd moeten worden. Dan zorgen wij ervoor, dat er op tijd gerooid is.

Ma´soogst - 2   (september 2003)
Nu de snijma´s vrijwel overal van het land is, begint onze Laverda 3790 (met zesrij´ge Geringhof) met het dorsen van korrelma´s. Ook ma´s malen voor CCM kunnen wij voor u verzorgen.

Ma´soogst   (september 2003)
In deze weken gaat de ma´s weer van het land. We hebben een John Deere 6910 (met zesrij´ge Kemperbek) voor het hakselen van snijma´s en een Laverda 3790 (met zesrij´ge Geringhof)voor het dorsen van korrelma´s. Ook ma´s malen voor CCM kunnen wij voor u verzorgen.

Onderhoud sloten   (september/november 2003)
Het maaien van sloten doen we met een mobiele kraan (met vier-meterse maaikorf) of minigraver (met drie-meterse maaikorf). Hou er rekening mee dat schouwsloten gemaaid moeten zijn vˇˇr januari. Bel ons op tijd!

 

Welkom op WWW.GEBRROES.NL  - de website van (Loonbedrijf & Grondwerken) Gebroeders Roes Valkenswaard BV, Kromstraat 48, 5554 NH  Valkenswaard (NL)

infogebrroes.nl

+++ laatste wijziging:  Friday 14 March 2008 +++