Start Omhoog Inhoudsopgave Links

Foto-Album

Foto-Album Actueel

 

...naar de inhoudsopgave...

 


Foto's die eerder op onze nieuwspagina stonden ...

 

O&K minigraver / Mercedes 817 Augustus 2007: Onze tweede 3,5 tonner (in de kleuren van O&K) achterop onze Mercedes 817.
JCB brandweer Februari 2007: Assistentie voor de hulpdiensten. Onze JCB met sloop-/sorteergrijper in actie voor de brandweer in Valkenswaard. Een ongebruikelijke spoedklus, maar uiteraard verlenen we de nodige bijstand.
Vita zandhoop Augustus 2006: Graafwerkzaamheden bij een recordtemperatuur van 36░C. Deze zomer is toch wel extreem zonnig en droog voor de gewassen op het land. Zelfs onze waakhond Vita krijgt het er warm van zo op de zandhoop :-}
Sneeuwploeg Maart 2006: Winterse buien aan het einde van een druk strooiseizoen. Na een ongekend mooi najaar voor oogst en grondwerk, volgt eind november de eerste sneeuw en nachtvorst. Begin maart is de winter nog niet helemaal verdwenen, maar het het voorjaar komt eraan!
Graan dorsen Laverda Augustus 2005: Graan oogsten tussen de buien door. Eindelijk enkele dagen volop zomerweer, na een wisselvallige periode vol regen. Onze maaidorser Laverda 3790, bezig met de oogst van triticale (graangewas, door kruising ontstaan uit tarwe en rogge).
Ad 25 jaar in dienst bij ons bedrijf Juni 2005: Ad van Kuijk 25 jaar in dienst! Deze maand staan we natuurlijk even stil bij een uniek jubileum, waar we samen trots op mogen zijn. Ad van Kuijk werkt namelijk al vijfentwintig jaar in ons familiebedrijf! Onze dank en gelukwensen voor deze bijzondere medewerker.
JCB bij MCB April 2005: Een bijzondere klus. Onze JCB graafmachine, bezig bij de MCB (Metaal Compagnie Brabant) in Valkenswaard met de eerste meters van een uiteindelijk ruim twaalf meter diepe kelder, geconstrueerd in een bestaande fabriekshal.
werkplaats - onderhoud en reparatie Januari 2005: Tijd voor onderhoud en reparatie. Nodig om onze machines grondig zuiver te maken, slijtdelen te vervangen en te zorgen dat alles goed kan draaien in het nieuwe jaar.
bieten rooien November 2004: De dagen korter, de nachten kouder; de bietenoogst is nog in volle gang. Onze New Holland 8360 bietencombinatie. De ontbladeraar verspreidt het loof over het land, de kop wordt afgesneden en de bieten worden gerooid. Op de achtergrond onze Ford 8210 met bietenlader, die ze opraapt, grondig reinigt en lost in de kipper. Enkele dagen later worden de bieten geladen en volgt transport naar de suikerfabriek.
ma´shakselen met kipper Oktober 2004: In amper drie weken is de oogst van snijma´s achter de rug. Onze New Holland TM115 trekker met ma´skipper, naast de John Deere 6910 hakselaar. Overigens begon seizoen 2004 jaar nß het bloemencorso in Valkenswaard (12 september).
Rotorzeefbak Augustus 2004: Door grond en puin te scheiden, betaalt u minder transport- en stortkosten.Onze TreviBenne rotorzeefbak, gemonteerd aan de JCB hydraulische graafmachine JS145W , zeeft bijvoorbeeld stenen, gras en wortels eruit (met een zeef van 30 of 50 mm).
Grader MBU Juni 2004: Onderhoud aan onverharde wegen in Valkenswaard. Onze grader MBU100 Allrad is door compacte afmetingen en extra knikbesturing bijzonder geschikt voor het profileren van zandwegen in het buitengebied.
natzout U1200 Mei 2004: Gladheidbestrijding in de toekomst ˇˇk met vloeibaar natzout. De Nido90-zoutstrooier van de gemeente Valkenswaard -op onze Unimog U1200- is omgebouwd. Desgewenst kan een zoutoplossing worden toegevoegd, zodat de strooier in de volgende winter nog doeltreffender inzetbaar is.
ploeg TM115 April 2004: Verrijkt met groenbemester (in het najaar gezaaid) en champignonmest worden hier de dahliavelden achter ons bedrijf geploegd... ...met onze hydraulisch in breedte verstelbare vierschaar Kverneland, achter de New Holland TM115.
zode 8830 Maart 2004: Het voorjaar is er weer. Tijd om gras- en bouwland te bemesten. Onze Ford 8830 met zes meter brede zodebemester voorziet het grasland van mest in de juiste dosering. Ook hebben we stalmestverspreiders en een (aangedreven) drijfmestton voor op bouwland.
mini offset Januari 2004: Ook in de winterperiode gaat het werk door. Onze Schaeff minigraver heeft zo een fundering uitgegraven. Zelfs als er niet al te veel ruimte is -zoals binnen een bedrijfshal- denken we mee aan een oplossing.
kerstboom 2003 December 2003: Wij wensen u een gezellige kerst en jaarwisseling toe. Onze JCB plaatst de kerstboom bij de St. Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard.
kalebassen November 2003: Na een warme zomer hebben we ook nog eens een prachtige herfst. Het najaarswerk verloopt voorspoedig. Een herfstplaatje met kalebassen op onze inrit.
slootmaaien JCB Oktober 2003: We zijn al weken bezig met het maaien van sloten. Dit slootonderhoud is ieder jaar weer nodig, want anders groeit alles dicht en kan het water in natte tijden amper weg. Onze JCB, hier met maaikorf op de Maastrichterweg in Valkenswaard.
Sloop-/sorteergrijper corso Half september 2003: Het afbreken van de wagens van het Valkenswaardse bloemencorso (altijd op dinsdag na de tweede zondag in september). Onze JCB JS145W met sloop-/sorteergrijper Demarec.
Ma´shakselen Half september 2003: Nooit eerder was alle ma´s gehakseld vˇˇr het Valkenswaardse bloemencorso (altijd op de tweede zondag in september). Er zijn jaren dat we dan nog moeten beginnen! Onze John Deere 6910 met zesrij´ge Kemperbek en daarnaast de MAN 6x6.
Grashakselen Eind juli 2003 geleverd: Onze John Deere 6910, hier met drie-meterse graspickup. Tijdens de ma´soogst met zesrij´ge Kemperbek.

   

 

Welkom op WWW.GEBRROES.NL  - de website van (Loonbedrijf & Grondwerken) Gebroeders Roes Valkenswaard BV, Kromstraat 48, 5554 NH  Valkenswaard (NL)

infogebrroes.nl

+++ laatste wijziging:  Friday 14 March 2008 +++